Inapoi la site

Concurs de Mountain Bike pentru Copii

19 septembrie 2020

Porumbacu de Sus
Ghid tehnic

Denumire: Porumbacu Living Bike MTB Race

Organizator: Asociatia Club Sportiv Living Bike in partenariat cu Primaria Porumbacu si Federatia Romana de Ciclism.

Formatul competiției: Competiția este format XCO (cross country olympic) pe un traseu de 2.7 km cu o diferență de nivel de 65m. Se vor parcurge mai multe tururi în funcție de categorie de varsta.

Competitia face parte din Cupa Nationala pentru Copii, etapa a patra si ultima etapa, care va desemna castigatori al Cupei la fiecare categorie. Vor fi clasati la clasamentul Cupei Nationale, numai copii legitimati la FRC.

Competitia de copii este deschisa si pentru cei care nu sunt legitimati FRC, incadrand competitia in categorie OPEN.

Data competiției: 19 Septembrie 2020

Categorii:

Traseu

traseu Living Bike Mtb Porumbacu Altitudine Living Bike Mtb Porumbacu

Reguli : Competiția se desfășoară conform regulamentului FRC de mountain bike.

Toți concurenții sunt obligați să poarte cască si numar de concurs pe bicicleta pe toata durata competitiei și a antrenamentelor.

Toți concurentii trebuie sa respecte regulamentul competitiei, publicat pe site-ul

www.livingbike.ro/concurs_porumbacu

Numar minim concurenți : minim 3 concurenți/categorie, la mai puțin de 3 se face comasare cu categoria superioara.

Verificarea licentelor: Verificarea licențelor este obligatorie și se face la race ofiice competiției aflat la zona de start. Oricare sportiv licențiat care nu reușește să ridice numărul de concurs în intervalele specificate are obligația dea anunța organizatorul care va anunța comisia de arbitri. În caz contrar nu i se va permite alinierea la start.Toti concurenții din cadrul Cupei României trebuie să dețină o licență UCI/FRC validă.

Numerele de concurs : Fiecare concurent participant la Cupa României va primi 1 numar care va fi fixat pe ghidonul al bicicletei, este obligatorie purtarea numarul și trecerea cu el prin toate PC-urile și a liniei de finish! Atenție! Numerele de concurs se ridică doar vineri 18 septembrie de la Race Office, în intervalul 14:00-18:00 pentru sportivi legitimati FRC care participa la Cupa Nationala; sportivi nelegitimati pot ridica numerele vineri 18 septembrie in intervalul 14:00-18:00 si sambata 19 septembrie in intervalul 07:30-08:30.

Contestații : Orice concurent care consideră ca a fost prejudiciat prin orice fel de acțiune/decizie din timpul concursului poate depune o contestație adresată juriului de concurs după ce el/ea a trecut linia de sosire. Contestația trebuie depusă de un reprezentant al clubului, care trebuie să prezinte contestația în scris, să o semneze şi depună la arbitrul principal în 15 minute de la finalul cursei împreună cu o taxă de 100 lei. Contestația asupra rezultatelor trebuie sa fie întocmită în scris şi trebuie să fie semnată şi depusă la 15minute de la afișarea rezultatelor înregistrate, împreună cu o taxă de 100 lei, conform normelor financiare în vigoare. Taxa va fi returnată în cazul admiterii contestației.

Procedura de start: Aranjarea pe grila de start se face pe baza unei liste de start ce va fi publicată în seara zilei de 28 septembrie 2020, aceasta va avea la bază clasamentele de la Cupa Naționala 2019. Concurenti nelegitimati care participa la concurs Open se vor alinea la start dupa concurenti legitimati. Startul se dă la ora stabilita in program, în urma semnalului arbitrului astfel: anunțuri cu 3 minute, 2 minute, 1 minut și 30 de secunde inainte de START, urmate de anunțul conform căruia startul se va da oricând în urmatoarele 15 secunde.

Clasamente:

Cronometrare : Cronometraj electronic cu cip.

Zone de alimentare / asistență tehnică : O zonă de idratare / asistență tehnică.

Durată: În conformitate cu regulamentele FRC. Numărul de tururi va fi comunicat în cadrul ședinței tehnice.

Program

Vineri 18 SEPTEMBRIE 2020

Sâmbătă 19 SEPTEMBRIE 2020

Organizatorul poate modifica programul si ora de start, in finctie de numarul de participanti, vremea si daca o considera necesar.

Durată Concursului : Numărul de ture va fi hotărât și comunicat în data de 18 Septembrie în cadrul sedintei tehnicede la ora 18:00.

-Copii A -copii cuvârsta între 13 și 14 ani (inclusiv) M/F _ 35'-50'

-Copii B -copii cu vârsta între 11 și 12 ani (inclusiv) M/F _ 30'-45'

-Copii C -copii cu vârsta între 9 și 10 ani (inclusiv) M/F _ 15'-30'

-Copii D1 -copii cu vârsta între 7 și 8 ani (inclusiv) M/F _ 5'-20'

-Copii D2 -copii cu vârsta în între 5 și 6 ani (inclusiv) M/F _ 1'-15'

Înscrieri

Competiția este OPEN, pot partecipa atat copiilor legitimați la Federația Româna de Ciclism cat si cei nelegitimati; Clasamentul pentru Cupa Nationala FRC va fi separat.

Înscrierile se pot face online pe site-ul www.livingbike.ro până 17 Septembrie

2020 ora 14:00.

Confirmarea înscrierilor și preluarea numerelor se fac la Race Office competiției aflat lângă linia de start, vineri 18.09.2020 între orele 14:00 și 18:00 pentru concurenti legitimati FRC.

Alte precizări

• Sportivii clasați pe primele 3 locuri la fiecare categorie sunt obligați să participe la festivitățile de premiere;

• Organizatorul poate refuza participarea la concurs a oricărui sportiv a cărui prezență ar putea aduce atingere imaginii sau reputației organizatorului ori evenimentului;

Informații utile:

- Cel mai apropiat spital

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu Blvd. Corneliu Coposu, nr 2-4

Tel.: +40.269.21.50.50 www.scjs.ro

Număr de urgență: 112

Localizare Spital

Contact

Federația Română de Ciclism

office@federatiadeciclism.ro

031.333.36.50

Asociatia Club Sportiv Living BIke

info

0722.341.864