Ghid Tehnic Porumbacu CX Race

Porumbacu Ciclocross Race by Living Bike este cea de-a cincea etapa a Cupei Naționale la Ciclocros 2021.  Locația – Porumbacu de Sus Data competiției –  12 decembrie.

Pe 12 Decembrie, la Porumbacu De Sus, Sibiu, Romania, Living Bike vă invită la a cincea și ultima etapă a Cupei Naționale la Ciclocross.
 
Traseul de 2,3 km cu 35 m diferență de nivel se va parcurge în mai multe tururi, în funcție de vârstă și categorie, conform regulilor Federatia Romana de Ciclism și ale UCI Cyclo-cross.
Harta detaliată a traseului, cu marcarea direcției de parcurgere, a zonei de Start – Finish, a zonei tehnice și a zonelor cu obstacole este reprezentată în graficele de mai jos. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica traseul, fără a anunța în prealabil, în funcție de condiții meteo, accesibilitate, număr de participanți sau situații neprevăzute;
 
Conform regulamentului FRC pentru Cupa Națională la Ciclocross, competiția este deschisă și copiilor de categoriile A (2008-2009), B (2010-2011) și C (2012-2013), care pot participa fie pe bicicletă de ciclocross, fie pe bicicletă de MTB.
În cadrul competiției există o secțiune OPEN (masculin și feminin), unde se poate participa pe bicicletă de MTB, în afara etapei de ciclocross (cadeți, juniori, amatori 19+, master).
 
Programul competiției
Înscrieri online: până vineri, 10 Decembrie, ora 14, pe site-ul ACS Living Bike: https://www.livingbike.ro/cupa-nationala-cx/inscriere-porumbacu-cx/
Pentru sportivii legitimați FRC, participanți la etapa din Cupa Națională la Ciclocros, înscrierile se pot face doar online; pentru ceilalți participanți, se pot face înscrieri și la fața locului, duminică, 12 Decembrie, în intervalul 8.00 – 11.00.
 
Duminică, 12 Decembrie:
  • 8.00 – 9.30: ridicarea pachetelor de start pentru MTB;
  • 8.00 – 11.00: ridicarea pachetelor CX;
  • 8.30 – 9.45: antrenamente libere pentru familiarizarea cu traseul;
  • 9.30 – 9.50: ședință tehnică;
  • 10.00: start concurs MTB: Masculin Open + MTB Feminin Open – 60 minute;
  • 11.30: start concurs CX copii: categoriile A+ B+C (B+C – aprox. 20 min., A – aprox. 30 min.);
  • 12.15: start juniori+cadeți+elite feminin (aprox. 40-50 min.);
  • 13.30: start elite masculin +U23 + amatori + masters (aprox. 60 min);
  • 15.00: premiere (toate categoriile, atât MTB cât și CX);
Taxă de înscriere:
– înscriere online, copii A, B, C: 75 Ron;
– înscriere online – toate celelalte categorii: 100 Ron;
– înscriere la fața locului: 120 Ron (indiferent de categorie);
(Sportivii legitimați FRC, participanți în etapa din Cupa Națională la Ciclocross, se pot înscrie doar online);
 
Conform legislației reglementând evenimentele sportive pe perioada pandemiei, participanții la aceast eveniment sportiv pot fi: – persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare – SAU persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 – SAU persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore – SAU persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore. Participarea la eveniment este condiționată de prezentarea Certificatului Verde sau a altor forme recunoscute legal de atestare a stării de sănătate. Evenimentul se va desfășura fără public spectator.
 
Gazda competiției, ca de obicei: Pensiunea Negoiu
Pentru a urmări update-urile, #JoinEvent! #RideWithUs
Shopping Basket